Jeg har talent - trainee Haugesund

Madsen og Brekke lanserer lokalt traineeprogram – «Jeg har talent»

Madsen og Brekke AS lanser det lokale traineeprogrammet «Jeg har talent». Konseptet er et traineeprogram med målsetting å senke terskelen for studenter og nyutdannede for å få en fot innenfor relevante arbeidsgivere. Slik håper vi å være en døråpner begge veier, og med det også bidra til at Haugesundregionen er enda mer attraktiv for nyutdannede. Som partner i det regionale omdømme- og rekrutteringsarbeidet for Haugesundregionen, ønsker Madsen og Brekke AS å posisjonere Haugalandet og Sunnhordland som region i konkurransen om å tiltrekke de beste talentene til vår region.

Vi har allerede før lanseringen samlet et knippe bedrifter i regionen som ønsker å være med på dette, blant annet Eta Energi, Gasnor, Geminor, Hatteland Display, Kiwa, Laastad Pluss og Minus, RTS, SMV, Teknologisk Institutt og Rogaland Ressurssenter og vi vil samtidig fri til mange flere. Bedrifter som er interesserte, kan bare ta kontakt med oss i Madsen og Brekke, så skal vi innrullere de i det gode selskap.

Arbeidsmarkedet vårt er presset, og en stor utfordring er at mange bedrifter har vært nødt til å si opp eller si fra seg gode, nyutdannede kandidater – eller kandidater med lav ansiennitet. Dette tiltaket bidrar til å møte problemet med «den tapte generasjonen» som, sammen med kompetansen sin, forsvinner mellom to stoler i dette bildet.

Bedriftene som blir med i programmet forplikter seg ikke til å ta inn kandidater, men det er klart at dette øker muligheten både for relevante kandidater å selge seg inn, og for disse til å få jobb etter endt program. Dersom det ikke kommer jobbtilbud fra den aktuelle bedriften er det uansett erfaring og en referanse en tar med videre.

Bedriftene får tilgang til unge, kloke hoder med rask omstillingsevne, og med nye og innovative tanker om bedriftens fagfelt. Dette er en unik mulighet til å få kontakt med en uslepen, sulten og kompetent målgruppe. Dette er mennesker som har god utdannelse, ny og ettertraktet kompetanse, og som gjerne fortsatt ikke har helt bestemt seg for akkurat hva det er de ønsker å jobbe med. Bedriftene får mulighet til å vise seg fram for de aller beste innen sitt fag, og de får seks måneder til å bli bedre kjent med kandidaten, og motsatt – før de eventuelt kan velge å ansette.

Kort om traineeprogrammet

Traineeprogrammet består av to arbeidsperioder, á 6 måneder, i løpet av ett år. Muligheten til å jobbe i inntil 2 ulike bedrifter gir traineene unik kunnskap og erfaring fra flere spennende bransjer, organisasjoner og kulturer. Påvirkningsmulighetene for hvor og hvordan du vil arbeide er stor, og du har gode muligheter til å forme din egen karriere videre. Ofte får traineene jobbtilbud fra en av bedriftene de har jobbet i når traineeperioden er over.

«Jeg har talent» traineeprogrammet tilbyr:

 • Et engasjement på ett år
 • Nettverksbygging – Bli kjent / sosiale treff
 • Inntil 2 bedrifter – 2 kulturer
 • Fagsamlinger / Kompetanseprogram
 • Bedriftsbesøk
 • Studietur utenlands
  – Studieturen for året 2018/19 er planlagt til Austin, Texas i mars 2019. Vi skal da besøke «Startup & Tech» konferansen som avholdes samtidig med «South by South West (SXSW) festivalen. Konferansen samler noen av verdens mest innovative selskaper, og dets ledere.

Følgende kvalifikasjoner kreves for å søke:

 • Du er nyutdannet eller har noen års jobberfaring
 • Du har utdanning fra høgskole/universitet
 • Du kan ha fagbakgrunn innen teknologi, IKT, økonomi, markedsføring, jus, HR, kommunikasjon, samfunnsvitenskap
 • Du må ha gode norsk- og engelskkunnskaper

Traineeprogrammet «Jeg har talent» er et talentprogram i regi av Madsen og Brekke. Firmaet er et ledende rekrutteringsselskap på Haugalandet med bred kompetanse og lang erfaring innen områdene rekruttering, personalutleie og rådgivning.

Vi stiller gjerne til intervju, og vil selvsagt prøve å flere av bedriftene som har sagt ja til å være med, til å stille sammen med oss.

For mer informasjon se www.jeghartalent.no eller kontakt:
Tore Meinert
Daglig leder i Madsen og Brekke
Tlf: 97 03 33 60
E-post: tm@madsenbrekke.no

 


På bildet øverst:
Tore Meinert fra Madsen og Brekke i samtale med Marianne Odland.