Stilling:
Daglig leder

Kunde:
A. Olufsen Ship & Offshore AS

Arbeidssted:
Haugesund

Stillingstype:
Heltid

Søknadsfrist:
04.10.2020

Bransje:
Reparatører, Skip og båter – reparasjon og vedlikehold

Ref. nr.:
4284774624

Kort om kunden

A. Olufsen ble stiftet i 1977, som et privat foretak. Man spesialiserte seg i skipsreparasjoner offshore og på land. Etterhvert har aktiviteten ekspandert som følge av økt aktivitet i offshoreindustrien.
 
I dag er virksomheten først og fremst offshore-relatert, med fokus på design og produksjon av skreddersydde konstruksjoner for subsea- og offshoremarkedene. Selskapet har også et erfarent team for operasjoner i utlandet, når det gjelder stålkonstruksjoner, mekanisk arbeid og rørarbeid.
A. Olufsen Ship & Offshore AS er lokalisert med en egen kai i Haugesund, nær både flyplass og ferge. Selskapets strategisk gode plassering ved kysten av Nordsjøen gjør det svært tilgjengelig for både kunder, distributører og leverandører.

For mer informasjon se www.aoso.no

Kontaktpersoner

Tore Meinert

Tore Meinert
Seniorrådgiver,
Madsen og Brekke
+47 970 33 360
tm@madsenbrekke.no

Brit Skjølingstad

Brit Skjølingstad
Seniorrådgiver,
Madsen og Brekke
+47 902 73 340
bs@madsenbrekke.no

Søk på stillingen

A. Olufsen Ship & Offshore AS søker daglig leder

Daglig leder
A. Olufsen Ship & Offshore AS

A. Olufsen Ship & Offshore ble etablert i 1977 av Arne Olufsen. Etter mange år som leder for selskapet, ønsker nå Olufsen å tre tilbake. Vi søker derfor nå hans etterfølger som kan lede selskapet videre, samt lede selskapets forretningsutvikling og sikre nye markedsområder.

Bedriften teller rundt 40 ansatte, holder til på Killingøy i Haugesund, og arbeider med design og produksjon av skreddersydde konstruksjoner for subsea- og offshore-markedene. Nylig leverte dessuten bedriften et skipsskrog på 65 tonn for videre utrustning hos Hellesøy Verft med bymiljøetaten i Oslo som sluttkunde.

Vi søker en erfaren leder med gode samarbeids- og lederegenskaper som sikrer effektiv drift med høy kvalitet, fornøyde kunder og god lønnsomhet. Du har god økonomiforståelse og evner å tenke helhetlig og strategisk. Du vil ta overordnet ansvar for drift og samtidig fokusere på mulig videreutvikling. Du skal effektivt lede og realisere vedtatte strategier, og sikre oppfølgning og kontinuerlig forbedring for å oppfylle disse.

Du har god erfaring i å samarbeide med både ledere og ansatte. Som leder er du strukturert, viser gjennomføringskraft og balanserer lønnsomhet med stabil drift, HMS-fokus og høy kvalitet. For å lykkes må du kunne bidra aktivt, samt lede en virksomhet med høyt tempo og mange pågående prosjekter.

Arbeidsoppgaver

 • Som daglig leder vil du ha det operative ansvaret med resultat- og personalansvar.
 • Være en tydelig leder som sammen med selskapets styre etablerer gode spesifikke mål og strategier.
 • Sikre implementering og oppfølging av strategi gjennom godt kommunikasjons- og forankringsarbeid.
 • Styre verkstedets maskinpark og verktøy, sørge for optimal og effektiv gjennomføring av produksjonsoppdragene – og bidra til videreutviklingen av systemer for drift og vedlikehold.
 • Påse at virksomheten har den kompetansen og ressursene som kreves for å sikre robust drift, overholdelse av lover og regler, HMS, kvalitets- og leveransemålsetninger.
 • Lede, motivere og videreutvikle de ansatte, sikre kompetanseutvikling og bygge gode team.
 • Sikre strukturerte planer og gjennomføring av kontinuerlig forbedring og prosjekter innen innkjøp, lagerhold og anbudsarbeid.
 • Sikre og styrke selskapets konkurransemessige posisjon – strategisk, operativt og lønnsomhetsmessig. I dette ligger også ansvaret for selskapets salgs- og markedsarbeid.

Kvalifikasjoner

 • Ledererfaring innen operasjonell ledelse/forretningsutvikling med prosjekt- og økonomiansvar, gjerne fra industri, offshore eller subsea.
 • Kommersiell og god økonomi- og forretningsforståelse.
 • Ha høy arbeidskapasitet, være strukturert og transparent, og få ting gjort.
 • Kundefokus og evne å se virksomhetens verdikjede og posisjon i markedet.
 • Evnen til å trives med en hektisk og resultatorientert arbeidssituasjon.
 • God generell utdannelse. Relevant utdannelse innen produksjon eller teknisk bakgrunn er en fordel, men ikke et krav.

Personlige egenskaper

 • Du fremstår som en meget strukturert, nøyaktig og ryddig person. Som leder har du god integritet, og skaper et arbeidsmiljø hvor respekt og naturlig autoritet finner sted. Du er en lagspiller, men samtidig uredd når det gjelder å ta viktige beslutninger.

Vi tilbyr

 • Du vil komme til et selskap med mange kunnskapsrike kollegaer med unik kompetanse og erfaring. De står sjelden fast i en utfordrende oppgave.
 • Som daglig leder forventes det at du videreutvikler bedriften, så her vil du få interessante og utfordrende arbeidsoppgaver.
 • Arbeidssted er på Killingøy i Haugesund, med moderne lokaler, maskiner og utstyr. Sentralt plassert midt i Haugesunds tyngste subsea- og offshoremiljø.
 • Det tilbys konkurransedyktige betingelser, samt gode pensjons- og forsikringsordninger.
 • Stillingen rapporterer direkte til selskapets styreleder, Bjørn Tollefsen.